↑ Tilbage til Hvad og hvor samler vi ind

Større donorer

Faste og løbende afhentningsaftaler

“Hjælp Ukraine” har en række faste aftaler om regelmæssig afhentning.

“Klodshans” (tøjbutik med brugt børnetøj,  Amagerbrogade 170, 2300 Københavns S
Vi afhenter hver uge omkring en halv trailer fuld med tøjsække. Klodshans modtager store mængder brugt børnetøj hver dag fra kunder som typisk bytter det til noget lidt større børnetøj. Noget af tøjet sælger butikken, men de får langt mere ind, end de nogensinde vil kunne få solgt – så det får vi…

“Herlev hospital”
Vi afhenter omtrent en gang om måneden et par traileren fyldte med hospitalssenge, gangstativer, møbler, porcelæn og andet hospitalsudstyr.

“Bloddonorerne”
Bloddonorerne i Danmark bor sammen med en lang række handidcaporganisationer på Blekinge Boulevard i Høje Taastrup. De får meget store mængder træpaller ind, typisk med tryksager. Dem stiller de i et skur til os. Pallerne bruger vi dels til at sikre vore kasser mod fugt og dels til at fragte vore ting til Ukraine,

Genbrugsbutikker
Forskellige genbrugsbutikker ringer til os, fordi de har fået ting ind, som de ikke vil kunne sælge, men som er for gode til at smide ud. Det drejer sig typisk om senge, skabe, reoler og sække med tøj. Vi henter gerne..

Kommuner
Forskellige kommuner donerer deres gamle it-udstyr efter, at det er blevet behørigt renset. Vi får også skolemøbler, og legetøj og møbler mm fra børneinstitutioner.


Større donationer:

Kommunale tandplejer
En række sjællandske kommunale tandplejer har doneret brugt udstyr til etableringen af tandklinikker og mobile tandklikker (ombyggede gamle lastbiler) i Zaporizhia området. En stor tak herfor til tandplejerne i Albertslund, Vallensbæk, Egedal og Halsnæs kommuner.

Plejehjem
En række plejehjem har doneret forskelligt udstyr, typisk hospitalssenge, rolatorer, kørestole og møbler. Blandt de steder vi jævnligt besøger er ALBO i Albertslund, Rygårdscentret i Hellerup og Kastaniehaven i Jyllinge, Roskilde.

Kolonien “Skovly” ved Præstø
Kolonien donerede 14 køjesenge (28 senge) med madrasser til børnehjem i Zaporizhia området.